Skärgårdsrycket andra deltävlingen 24 juli 2018

Skärgårdsryckets andra deltävling hölls ute på Ljusterö den 24 juli mitt i högsommarvärmen och semestertider.

 

Totalt hade 19 deltagare samlats för att göra upp om medaljerna.

I startfältet hittade vi även denna gång kälkåkare i flera discipliner; banrodel, naturodel och den nya grenen alpinrodel.

 

Den 15  m långa trärampen på Ljusterö nere i Åsättra hamn är Skärgårdens Rodel- och Kälkklubbs första start ramp och används flitigt av klubbåkare flera dagar i veckan till att träna den viktiga momentet start i banrodel.

 

Vi kan konstatera att det var 3 hemmaåkare som tog hem segern i de 3 klasserna som avgjordes. Kanske har dom många timmarna som åkarna lagt ner varit en del av framgången på denna tävlingsdag.

I klassen yngre juniorer blev det blev den en solklar seger för Ljusterö killen Paul Schaber som har tränat banrodel i flera år och nu i vinter kommer att göra internationell debut i junior världscupen.

Tove Kohala tog en finfin seger i damklassen även denna gång. Även Tove är uppvuxen på  Ljusterö och har tränat och tävlat i flera år för klubben och för Sveriges landslag.

 

Herrklassen var den största klassen även denna gång. Dessutom hade klassen flera deltagare än på deltävling nr 1 ute på Rögrund.   Medelåldern hade också sjunkit rejält denna gång då klassegraren Joel Sundberg och silvermedaljören Rasmus Moberg valde att gå upp från klassen herrjunior.

Svante Kohala höll avståndet ock knep segern denna gång också.

Unga Rasmus Moberg från Ingmarsö tog silverplatsen och passade på att sätta personbästa i rampen.

Även Joel Sundberg gjorde en strålande insats i klassen och delade 3 platsen med Max Eriksson.

Riktigt kul att vi hade 4 unga killar uppe på topplatserna!

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.