Årets sommarläger Rögrund 7 Juni 2020

En speciell tid under pågående pandemi där vi anpassar oss efter förutsättningarna. Vi valde att sikta på ett dagläger i utomhusväder. (Väder förekommer i regel utomhus 🙂  ).

Femton ungdomar och fem ledare skeppades ut i ganska hård vind men strålande sol. Vi hade även en Sol med oss, -en av fyra rodeltjejer. Lotten på grundet mötte upp under första mellanmålet med ett kort och tydligt anförande om förhållningsregler. Sedan fick åkarna en uppvärmning med Kibban innan de delades in i grupper för träning i startramp med Hasse, Anders och Stefan. Träningsgruppen för fys körde mycket rörlighet och balans på Lottens veranda. (Det var en skolklass på ön så vi anpassade våra träningsplatser från tidigare år för att inte krocka med dem. Social eller egentligen fysisk distansering har vi lärt oss att leva med.)

Efter lunchpaus bytte de två grupperna aktivitet så de som övat starter i rampen fick sin dos av fysträning med Helena.

En gemensam aktivitet där vi ändå kunde delta en i taget blev roddstafett: ”Slå Hasses rekord”.

Vi fick se att en liten gummibåt kunde framföras med olika tekniker. Sitta och ro framlänges eller baklänges, stå upp och ro, sitta och ro med en kompis som agerade motor med bensprattel i vattnet

Sista aktivitet på eftermiddagen var styrelsemöte för de äldre och bad och bastu för de yngre.

Nöjda och trötta efter en dag i rörelse under skärgårdsvindar och sol somnade halva styrkan på hemvägen. Dock ej chaufförerna.

Den 11 Juli finns det möjlighet att komma ut till Rögrund igen! Då körs Skärgårdsrycket, en tävling där alla kan vara med. Mer info finns på hemsidan och på facebook; Skärgårdens Rodel och Kälk klubb.

Vi tränar juni månad ut, sen ses vi på rycket!

22 augusti körs andra delen i denna tävling i Åsättra på Ljusterö.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.