Samarbetspartners

 

 

Det svenska Bob och Rodelförbundet har inlett ett långsiktigt samarbete med forskare på Chalmers tekniska högskola (Chalmers Sport & Teknologi) för att utveckla de svenska kälkarna, fartdräkterna och ekipagens aerodynamik. Målsättningen är att ha spetsprodukter till OS 2022 i Peking, vilket kan ge marginaler avgörande för medaljstriden.

Chalmers Sport & Teknologi sammanför idrottare, tränare, näringsliv och idrottsförbund med forskare, ingenjörer och studenter för avancerad sportrelaterad forskning. Målet med detta initiativ, som spänner över flera vetenskapliga grenar, är att förbättra idrottares prestation och säkerhet. (se: http://www.chalmers.se/sv/centrum/sportteknologi/Sidor/default.aspx)

Arbete pågår med att scanna in en hel rodelbana för att hitta optimalt spår för olika åkare beroende på vikt och kroppsform, vindmotstånd och turbulensens.

Chalmers har tillgång till vindtunnel där hypoteser utvunna ur datasimuleringar kan testas i praktiken. De planerar även att ta fram en Rodelsimulator med kälke som rör sig verklighetstroget i samspel med VR-film från utvalda rodelbanor.

Vi kommer att pröva ut och dra nytta av den teknikutveckling som löpande kommer ur samarbetet under de närmsta åren. Slutmålet är att vi ska ta fram en helt ny kälke baserad på de nya rön Chalmers kommer fram till.

 

Här utvecklas idrotten

Riksidrottsförbundet vill skapa de allra bästa förutsättningarna för att svenska idrottsutövare ska hålla världsklass. Därför stöttar man de olika specialidrottsförbunden, främst genom RF:s Elitstöd. Bosön är Riksidrottsförbundets utvecklingscentrum, och flera delar av Elitstödet äger rum här. På Bosön genomförs testning, träning, rehabilitering, rådgivning, utbildning och utvecklingsprojekt. Det sker inom fyra kompetensområden; idrottsfysiologi, medicin, psykologi och nutrition.

 

 

Star Pro Performance är ett idrottscentrum i Piteå. Här finns Norrbottens mest kompletta idrottsanläggning för fysträning. Vår ambition är att vara ledande inom träning och utveckla idrottare att nå sin maximala förmåga inom sin idrott.

Vi hjälper idrottare av olika slag att utveckla sin fysisk och mental förmåga oavsett nivå och omfattning. Det kan röra sig om kompletta paket som sträcker sig över hela året, enskilda träningsprogram eller tester för att utvärdera den formen inför kommande säsong.

Genom en systematiskt process, noga utvalda tester, omfattande analyser och samtal skapas optimala förutsättningar för idrottaren att lyckas inom sin idrott.

För att nå din maximala förmåga krävs ett långt och dedikerat arbete, men även att välja rätt väg. Vi hjälper dig att göra rätt val i din träning och nå din yppersta kapacitet.

 

Gym & Motion har två dygnet runt anläggningar i Åkersberga med en riktigt familjär och inspirerande träningsmiljö. Hos oss är alla välkomna, vi har en anläggning för den mest vältränade och för nybörjaren, barn till pensionär, män och kvinnor. Vår anläggning i centrum är även handikappanpassad. Gym & Motion erbjuder alltid det senaste inom träning i form av utrustning, gruppträning, personlig träning och coachning, något vi valt att kalla PTC-personlig tränare/hälsocoach.

-Vår ambition är att tillfredsställa ditt unika behov med vårt kompletta träningsutbud. Vi erbjuder flera olika professionella träningsalternativ med fokusering på just dig. Vi strävar alltid efter att erbjuda dig det senaste och vi hjälper dig att variera din träning, bibehålla motivationen, nå dina mål med effektiv träning och undvika skador genom säker träning med hjälp av våra fantastiska instruktörer.

Våra ledord är personligt, kvalitet och kompetens vilket vi hoppas du kommer känna av när vi får träffa dig!

https://gymomotion.se/